Cena 1500,00 RSD


Ukoliko Vas mi ne kontaktiramo, 
molimo pozovite 064 14 28 774


* Dodatna informacija

Grad ispod grada

Image

icons8 time 50   2,5 SATA

icons8 happy 50   OSVEŽENJE I VINO

icons8 language 50   SRPSKI I ENGLESKI JEZIK (OPCIONO)


Opis

Iznad ušća Save u Dunav stoji utvrđenje koje obeležava mesto gde se sukobilo najviše vojski i ratnika u istoriji Evrope. Stari Kontinent ne pamti da je ovoliko sukoba obeležilo istoriju bilo koje druge metropole.
Beogradska tvrđava zato čuva obeležja Rimljana i njihovog Singidunuma, poniklog na keltskim zgarištima. Prvi hrišćani koji su položili živote za veru zabeleženi su ovde još na početku četvrtog veka. I danas se vide ostaci rimskog kastruma koji su Huni srušili u krajem narednog stoleća.
Smenjuju se, potom, Vizantinci, Bugari, Ugari, Turci, Austrijanci, Srbi... Različite vojske i narodi ostavljaju svoje tragove na Tvđavi, a svaki od njih vredan je zasebne priče. Zidine grada despota Stefana kasnije su dograđivali potonji naslednici, pa se vide austrijski i otomanski tragovi...
Svaka kapija i svako zdanje ima svoju priču, a Gornji i Donji Grad, pamte najveće vladare udomljene u važnim palatama, kao i najteže zatvorenike, zatočene u Kazamatima ili Kuli Nebojša.
Tvrđava je zato mesto gde su tokom više od dva milenijuma različiti ljudi i kulture deponovali ogromnu energiju. Posetioci ovog mesta kažu da se i danas oseća kako ona zrači, emitovana iz nekih davnih vremena...


Kalendar

Subota

17:00


Nedelja

17:00


Gde se sastajemo

Pogledajte ostale obilaske

Image

symbol new.jpg 

Tim vodiča na čelu sa Zoranom Nikolićem ovog puta želi „da vas uzme za ruku“ i pokaže deo onoga što ovaj grad ima. Pogotovo da dodirnete zajedno tajne Beogradske tvrđave, ali i varoške boemije i bezbrojnih drugih priča.

line

icons8-phone-80 white.png

064 14 28 774