Razgledanje sa broda

 

U pripremi je letnje razgledanje sa reka, iz kojeg se Beograd vidi drugim očima.

Zainteresovan sam


Jedina nepromenljiva kategorija u Beogradu su njegove reke. Grad se odvajkada menjao a Dunav i Sava su tekle i "pamtile"...

"Sećanja" beogradskih reka su najlepši način da sagledate gradsku istoriju.

Možda je Beograd zaista najlepši kada se gleda sa lađe koja uplovi u Ušće. Sve se spaja na jednom mestu - dve najveće reke ovog dela Evrope, završetak Beogradskog grebena koji "nadgleda" posmatrača, kao i sama tvrđava koja čuva priče o silnim ratnicima i herojstvima.
Kada ovaj grad gosti gledaju sa reke, možda stiče najbolju sliku o njemu. Desna savska obala kao da je natkriljena Sabornom crkvom i, nešto dalje, Hramom Svetog Save, pa pod njihovom zaštitom čuva obrise stare arhitekture, ulica, pristaništa i vaskolikog varoškog duhovnog blaga.
Sa druge strane iznikao je Novi Beograd sa svim svojim modernim obrisima, ali i čuvajući priče o Starom aerodromu, bežanijskim tajnama i zemunskim čarolijama.
Sve to se jasno oseti dok gosti plove ispod mostova, a svaka od tih trađevina je priča za sebe. Rušeni i nanovo podizani, između carstava, dinastija, vojski i miroljubaca, političara i bombardera, pacifista i krvoloka... Sve pamte mostovi i reke.

U pripremi je letnje razgledanje...

F1380013

F1370001

symbol new.jpg 

Tim vodiča na čelu sa Zoranom Nikolićem ovog puta želi „da vas uzme za ruku“ i pokaže deo onoga što ovaj grad ima. Pogotovo da dodirnete zajedno tajne Beogradske tvrđave, ali i varoške boemije i bezbrojnih drugih priča.

line

icons8-phone-80 white.png

064 14 28 774