Cena  1500,00 RSD

Ukoliko Vas mi ne kontaktiramo, 
molimo pozovite 064 14 28 774


* Dodatna informacija

Podzemni svet Beograda

Image

icons8 time 50   2,5 SATA

icons8 happy 50   OSVEŽENJE I VINO

icons8 language 50   SRPSKI I ENGLESKI JEZIK (OPCIONO)


Opis

Obilazak gradskih tajni je silazak u istorijsko srce našeg glavnog grada. Tura počinje ispred Beogradske tvrđave, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, odakle počinje uvod u tajne ovog prostora na kojem ljudi milenijumima žive i postoje.

Potom obilazimo Rimski bunar, misterioznu građevinu nastalu pre oko tri veka, nastalu u doba austrijske vlasti gradom. O njemu postoje bezbrojne priče i predanja koja goste uvode direktno u burnu gradsku prošlost. Potom ulazimo u vojni bunker koji je do 2008. godine bio potpuna vojna tajna za sve goste na Tvrđavi, jer je ulaz bio maskiran i niko nije ni slutio da se na tom mestu nalazi bitan punkt protivvazdušne odbrane.

Goste ture potom uvodimo u najupečatljiviji deo priče, a to je Veliki barutni magacin, veštačka pećina stara gotovo tri stotine godina. Još interesantnije, u njoj danas čuvamo najstarije rimske spomenike nastale od prvog do četvrtog veka.

Na kraju sledi boemski deo priče, kada gosti obilaze Vinske lagume u Karađorđevoj ulici, gde ih čekaju duhovite, boemske priče, kao i osveženje i vino.


Kalendar

 

Subota 

17:00


Nedelja

17:00


Gde se sastajemo

Pogledajte ostale obilaske

Image

symbol new.jpg 

Tim vodiča na čelu sa Zoranom Nikolićem ovog puta želi „da vas uzme za ruku“ i pokaže deo onoga što ovaj grad ima. Pogotovo da dodirnete zajedno tajne Beogradske tvrđave, ali i varoške boemije i bezbrojnih drugih priča.

line

icons8-phone-80 white.png

064 14 28 774