Cena 990,00 RSD

Deca 7 do 12 godina 500 RSD


* Dodatna informacija

Podzemni svet Beograda

Image

icons8 time 50   2,5 SATA

icons8 happy 50   OSVEŽENJE I VINO

icons8 language 50   SRPSKI I ENGLESKI JEZIK (OPCIONO)


Opis

Obilazak gradskih tajni je silazak u istorijsko srce našeg glavnog grada. Tura počinje ispred Beogradske tvrđave, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, odakle počinje uvod u tajne ovog prostora na kojem ljudi milenijumima žive i postoje.

Potom obilazimo Rimski bunar, misterioznu građevinu nastalu pre oko tri veka, nastalu u doba austrijske vlasti gradom. O njemu postoje bezbrojne priče i predanja koja goste uvode direktno u burnu gradsku prošlost. Potom ulazimo u vojni bunker koji je do 2008. godine bio potpuna vojna tajna za sve goste na Tvrđavi, jer je ulaz bio maskiran i niko nije ni slutio da se na tom mestu nalazi bitan punkt protivvazdušne odbrane.

Goste ture potom uvodimo u najupečatljiviji deo priče, a to je Veliki barutni magacin, veštačka pećina stara gotovo tri stotine godina. Još interesantnije, u njoj danas čuvamo najstarije rimske spomenike nastale od prvog do četvrtog veka.

Na kraju sledi boemski deo priče, kada gosti obilaze Vinske lagume u Karađorđevoj ulici, gde ih čekaju duhovite, boemske priče, kao i osveženje i vino.


Kalendar

 

Subota 

15:30


Nedelja

15:30


Gde se sastajemo

Pogledajte ostale obilaske

Image